‘‘Iedere ouder leert bij het krijgen van een kind de regel van de 3 R’s; rust, regelmaat en reinheid. Bij den Bramel, waar mijn  dochter Maaike met plezier naar toe gaat, is de R-regel ook van toepassing en een van de dingen waar ik het eerst aan moest denken.

De eerste R is van rust en ontspanning. Rust en ontspanning in een omgeving waar ze zich geborgen en welkom voelt met ruimte voor een persoonlijk gesprek, iets te drinken met een koekje of snoepje en professionele huiswerkbegeleiding.

De tweede R is van regelmaat. Mijn dochter heeft een vast patroon van na school op de fiets door naar huiswerkbegeleiding waar op haar wordt gewacht. Zelfs in Coronatijd vonden ze daar een passende oplossing met het gebruik beeldbellen op vaste tijdstippen en dat werd later face to face weer opgepakt. Zo wordt onze dochter begeleid met het plannen van haar huiswerk en het samen doornemen daarvan.

De derde R is van resultaat. Ik zie als ouder duidelijk resultaat in de ontwikkeling van structuur en het verminderen van de chaos in haar hoofd. Haar cijfers zijn er ook op vooruit gegaan, een aanhoudend stijgende lijn. Hierdoor heeft ze zelf ook meer vertrouwen en plezier om door te gaan met deze vorm van begeleiding. Ze wordt met liefde en een lichte strakke hand begeleid om zich van een pubermeisje naar een jong volwassenen te ontwikkelen. Ik hoop dat ze door deze begeleiding in 2021 haar diploma weet te behalen.